PALVELUT

FYSIOTERAPIA

Mitä on TULE- Fysioterapia?

TULE- Fysioterpia = Tuki- ja Liikuntaelin Fysioterapia.
Fysioterapia on usein kiputilojen poistamista, sekä toimintakyvyn, työkyvyn ja liikkumisen edistämistä. Myös vammasta kuntoutuminen / leikkauksen jälkeinen kuntoutuminen, toimintakyvyn alentuminen, vammojen ennaltaehkäisy tai suorituskyvyn parantuminen on keskiössä. Fysioterapialla pyritään saavuttamaan asiakkaalle paras mahdollinen tulos yhteistyössä hänen kanssaan, hänen voimavaransa ja vaatimuksensa huomioiden. Hyvien hoitotulosten saavuttaminen vaatii hyvää työtä vastaanotolla, mutta ratkaisevana tekijänä pitkäaikaisten muutosten saavuttamiseksi on asiakkaan oma aktiivisuus.

Milloin Fysioterpiaan?
- Akuutit ja krooniset kiputilat
- Vamman sattuessa
- Ennen ja jälkeen leikkaushoidon (kuntoutus)
- Haluat parantaa työ-, toiminta- tai suorituskykyä
- Kiputilojen tai vammojen ennaltaehkäisy

Mistä Fysioterapia koostuu?
- Tutkiminen (luodaan vahva ja toimiva perusta hoidolle)
- Ohjaus ja neuvonta
- Terapeuttinen harjoittelu (Liikeharjoittelu, voimaharjoittelu...)
- Manuaalinen- ja Fysikaalinen terapia
- Apuvälinepalvelut


                                     Fysioterapia - Fysioterapeutti - Tampere

HIERONTA

Hieronta, lyhyesti

Hieronnan tavoitteena on lisätä kudosten aineenvaihduntaa ja parantaa verenkiertoa. Hierontaan hakeudutaan yleensä lihasten kireyden ja väsymisen takia, akuutin- tai kroonisen kivun myötä, sekä stressin tai rentoutumisen merkeissä.

Hieronnassa keskitytään pehmytkudoksiin ja käsittelyn fysiologiset vaikutukset kohdistuvat mm: ihoon, rasvakudokseen, hermokudokseen, laskimoihin, hiussuonistoon sekä imunesteisiin.

Jos olet käynyt vaivasi kanssa usein hieronnassa, eikä vaiva ole parantunut, suosittelen kokeilemaan ratkaisua vaivoihin fysioterapian kautta.


                                     Hieronta - Hieroja - Tampere

AKUPUNKTIO

Akupunktiohoito on kiinalaisen lääketieteen hoitomuoto, joka perustuu akupunktiopisteiden ärsytykseen neulalla, jonka seurauksena keskushermosto käynnistää kehon oma kivunlievitysmekanismin, mm. endorfiinituotannon. Hoidon tavoitteena on asiakkaan rentoutuminen ja kivun lievittyminen.
Yleisimpiä syitä tulla akupunktiohoitoon ovat tuki-ja liikuntaelimistön kivut ja toimintahäiriöt.

Akupunktion hoitoaiheita ovat yleensä:

- Päänsärky, migreeni
- Niska-hartiakivut, purentalihasongelmat
- Selkäkivut & iskiasoire
- Jänteiden tulehdustilat, pitkittyneet nivelsäryt.
Hoito soveltuu hyvin myös kipujen hoitoon nivelrikko, fibromyalgia, diabetes yhteydessä.

Akupunktiolla pystytään vaikuttamaan suhteellisen tehokkaasti erityisesti tylppään ja jomottavaan kipuun. Akupunktiolla voidaan saada aikaan puuduttava vaikutus, jolloin pyritään poistamaan kipua paikallisesti, mutta se voi toimia kivun poistajana myös yleisellä tasolla, kipukynnystä nostavana tekijänä. Akupunktio stimuloi voimakkaasti hermostoa ja vaikuttaa näin myös verenkierron, aineenvaihdunnan ja hormonituotannon tasolla


Fysioterapeutit käyttävät akupunktiota hoidoissaan usein muun hoidon lisänä kivunlievitykseen ja kehonosien rentouttamiseen, mutta myös yksittäisenä hoitona se on mahdollinen. Hoitomuotona akupunktio on ammattilaisen suorittamana vaaraton ja haittavaikutukset ovat pieniä.

                                              Akupunktio - Akupunktio Tampere